jom main....

Monday, February 9, 2009

dah lama i tak tgk chinese movie...

bile eh kali terakhir i tgk?..emm...lemma recall....it was My Left Eye Sees Ghosts...lakonan Sammy Cheng....yeah it was in 2002!!! goshh!! it has been 7 years now! haha!

anyway....siang tadi i gi tgk citer Look For A Star innie...lakonan mantap oleh Andy Lau (maintain hensem walaupun dah tua...) and Shu Qi ( mmg menggiurkan....ooppss...) .. yg the rest tuh i tarak kenal tapi ada la few faces yg popular kat drama bersiri tetiap petang tuh...

Plot citer nih sgt simple...pasal si Jutawan (andy lau) yang jatuh cinta kat si penari dan gambler worker (shu qi)...then pada masa yang sama jugak secretary die pon jatuh cinta dgn sorang yang jobless manakala driver die lak jatuh cinta dgn sorang janda anak satu...kannnn?? tiga2 jatuh cinta pada masa yang sama....
filem nih mmg sgt sweet okeh...dan sgt kelakar....one thing about chinese movie yg i suka...bila part funny tuh mmg sgt kelakar dan sgt spontan okeh lakonan diorg...tak macam filem melayu yang suka menunjukkan kebodohan diorg kalau buat lawak...dah la tuh lawak slapstik pulak...choiiiiiiii.....

citer nih jugak sedih towards the end...huhu...meleleh jugak la air mataku yang mahal innie...ngeh ngeh ngeh...

sape yg terasa nak ubah selera....ye la asek dok tgk citer omputih je....i rekemen kan citer ni untuk ditonton...sila la menonton yer.....


ok...i pon dah tgk citer UNDERWORLD 3 : RISE OF THE LYCANS last friday....

i loved this movie....

i suka sgt dgn skrip citer nih....very nice!

plot die pon sgt simple tp the way director die olah mmg sgt menarik!

and i loved the scene when they make love....OMG! sgt menarik okeh arts die ! mmg terasa time diorg klimaks...oooppsss....mcm i pulak yang main...ngeh ngeh ngeh...

tak sabar nak tunggu UNDERWOLD 4!

3 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

"one thing about chinese movie yg i suka...bila part funny tuh mmg sgt kelakar dan sgt spontan okeh lakonan diorg...tak macam filem melayu yang suka menunjukkan kebodohan diorg kalau buat lawak...dah la tuh lawak slapstik pulak..."

SETUJU SGT2...

"and i loved the scene when they make love....OMG! sgt menarik okeh arts die ! mmg terasa time diorg klimaks...oooppsss...."

GETIS SUNGGOH :P kikiki

Miss Coco Chanel said...

GETIS SUNGGOH --> mcm tak kenal i je kan?? hehehehhe

FaDLi said...

macam best je citer cine nih...nak beli dvd laa... ehehhee..... matila, layan cine je pasni... *ops*