rakyat MALAYSIA = kurang ajar + sellfish = TAK BERTAMADUN

Monday, June 22, 2009

aku sangat lah tak paham kenapa semakin ramai rakyat Malaysia yang kurang ajar dan mementingkan diri sendiri....sangat tak bertamadun!

aku ingatkan bila negara kita semakin maju...rakyat pun semakin bertamadun....dan attitude masing-masing pun semakin bagus tapi aku rasa sebaliknye pulak...

especially those yang menggunakan public transport...rasanya kat Malaysia nih dah lama ada public transport..bukan sehari dua kita ada LRT,bus,komuter,taxi etc tapi semua yang guna public transport nih seolah2 diorg nih mcm tak pernah guna...

aku rasa malu sgt tgk perangai masing2 bila berebut2 nak masuk dalam LRT...macam lah satu tu je tren yang ada..macam la tren tu sejam sekali baru ada...macam lah dia sorang je yang nak pergi kerja...

kalau nak keluar tren pulak tak reti nak cakap excuse me...pastu siap tolak2 orang lagi bila nak keluar....aduhhh aku sgt tak paham....

aku rasa orang kita still don`t know ape tu sistem queue...sbb aku tgk kebanyakannya sumer tak reti nak queue...main redah je...sgt la bodoh...

bab senyum pulak jgn ckp la...masing2 kdekut sgt nak senyum..macam lah kene bayar nak senyum...pagi2 lagi muka dah ketat macam mane rezeki nak murah....hurmm..pelik sungguh!

kalau korang pengguna public transport...aku harap korang tak jadi macam diorang yang kurang ajar dan tak bertamadun tuh....okeh??

5 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

ada org sedang hawt skrg! :p

Duke Luce Dell'amore said...

wah!marah bebenor ni??
nasib baik jim jarang guna public transport...sbb xsuke tggu tren n so on..hahahaha..
baik sangkut dlm jem!klu maki2 pun dlm keta je..xganggu owg lain..

Miss Coco Chanel said...

nuar : i`m COOL !!! hehehhe

jim : lucky u have ur own transport..tapi jgn selalu maki orang...tak elok tau walaupun org tak dgr...hehehehe

only me ^erien'z^ said...

huhu...yer lah karl...besa lah..org mesia kan msg2 cam kera kuar hutan....

:: rockafella yanz :: said...

igt kah lagi ketika ko & aku pya pengalaman time blk keje dulu?? xkn aku lupak smp skrg.. hak hakk hak