si baju hijau....

Sunday, July 20, 2008

pening!

i dah tatau nak pilih kaler aper untuk buat baju melayu raya nanti!!!

tadi i dah gi jalan TAR kononnya nak gi beli kain la..tapi ampeh..tak beli pon...

mane taknye...i nak cari kaler hijau lumut tapi hazabbbbb...hampir semua kedai yang i masuk sumer takde kaler ittew...kalau ader pon cuma macam seakan2 jer kaler nye....huh...menciiiiiiiiii....

maybe i should cari kaler lain jer kot?? tapi....i nak sangat kaler hijau lumut tuh....yeah i`ve been craving for that colour since past few years...4 years to be exact!! why 4 years?? sebab sah2 i kat UK masa tuh...mane nak buat baju melayu kat situh kan...

masa kat sana dulu i just pakai baju melayu kaler hitam yang i buat masa konvo dulu....hahahaha...i pakai baju tuh untuk raya tahun 2004-2006...haaa cuma last year je i suruh kakak i belikan kaler purple lak sebab dah bosan ngan kaler hitam tuh...dah macam org berkabung jer...hikss...tapi baju purple last year tuh pon dah hilang ntah ke mana....

so tahun ni mmg i sexcited sgt nak buat baju melayu baru....and yeah i`m looking for hijau lumut tp susah ya amatz occay nak cari....huhhh...

takpela...i try suruh kawan i tolong cari...kalau susah jugak nak jumpe i cari je la kaler lain...sennag citer....ade few colours yang dalam list i...huhuhu....

lagipun kawan i yang nak jahit baju i tuh pon dah bising2 suruh cepat..banyak tempahan katanya...keji la....

2 comments:

Lee Novotny said...

Baguslah..mak ni jugak yang hat dok pakai baju kurung raya yang warna biru kundang sepuluh 8 tahun lepas tu...aiyyoo very der tak perlu. Mujur je bikini beli hat baru **ops!

Miss Coco Chanel said...

kan??? tetap lah nak berbikini waktu raya...khelasssss.....